SFR

Beweegt

pijl links rood
Alle specialiteiten

Fysiotherapie

Fysiotherapie Amsterdam

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ofwel het gehele houdings- en bewegingsapparaat. Het helpt om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Daarnaast geeft de fysiotherapeut advies en voorlichting over hoe u het beste kunt bewegen, zowel ter preventie, als om herhaling van klachten te voorkomen. De fysiotherapeuten van SFR Beweegt zijn dé specialisten op het gebied van bewegen in de Rivierenbuurt in Amsterdam.

Met welke klachten kunt u terecht bij de fysiotherapeut?

Als u in het dagelijks leven of tijdens het sporten last heeft bij het bewegen, kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht. Klachten worden veroorzaakt door een verstoring in het functioneren van spieren, pezen, banden en/of gewrichten. Deze verstoring wordt vaak veroorzaakt doordat de verhouding tussen wat u doet en wat uw lichaam aankan niet klopt.

U kunt naar de fysiotherapeut voor klachten opgedaan tijdens het werk, gekregen door een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of omdat het lichaam ouder wordt.

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u betekenen?

De fysiotherapeuten van SFR Beweegt kunnen u helpen om uw pijnklachten te verminderen en u soepeler te laten bewegen. Ook geven wij advies om in de toekomst klachten te voorkomen.

Hoe werken onze fysiotherapeuten?

Om klachten te behandelen gaat de fysiotherapeut samen met u resultaatgericht aan het werk. Hij stelt een behandelplan op wat afgestemd wordt op uw lichamelijke situatie, mogelijkheden en wensen. Vaak bestaat dit behandelplan uit adviezen en oefeningen, waarmee hij zorgt dat u weer beter kunt bewegen. Daarnaast kan hij gebruik maken van manuele technieken zoals het masseren van de spieren en het in beweging brengen van de gewrichten.

Ook kunt u met vragen over het voorkomen van klachten of voor bewegingsadvies bij onze fysiotherapeuten terecht.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de afspraak?

Voor de eerste afspraak is het belangrijk de volgende zaken mee te nemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs)
  • Een verwijsbrief van de arts of specialist (indien nodig)

Bedenk voorafgaand aan de afspraak wat u wilt bespreken met de fysiotherapeut. Het kan helpen om dit voor uzelf op te schrijven, zodat u niks vergeet.