SFR

Beweegt

pijl links rood
Alle specialiteiten

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie Amsterdam

Wat is sport fysiotherapie?

Sporten is belangrijk voor een gezond leven. Helaas kan er tijdens het sporten soms iets mis gaan. Uw spieren kunnen overbelast raken of u kunt een blessure oplopen. Een sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het sturen en verbeteren van deze specifieke bewegingen en belastingen. Door blessures te behandelen, u te adviseren bij het sporten en te begeleiden via een trainingsprogramma op maat, zorgt de sportfysiotherapeut ervoor dat u zo snel mogelijk weer op uw oude sportniveau bent. Ook als u een chronische aandoening heeft bent u bij onze sportfysiotherapeut in goede handen. Hij helpt u graag om uw leven met een chronische aandoening zo aangenaam mogelijk te maken.e.

Wanneer kunt u terecht bij een sportfysiotherapeut?

U kunt met verschillende klachten en/of vragen terecht bij de sportfysiotherapeut. Een aantal hiervan zijn:

  • Klachten tijdens of na het sporten
  • Specifieke (sport)doelen
  • Verbeteren van sport specifieke vaardigheden
  • Bespreken van een bepaald sporttraject
  • Chronische aandoeningen waarvan de kwaliteit van leven verbeterd wordt door (meer) beweging en sport
  • Voor activatie en motivatie om te gaan sporten

Wat kunnen onze sportfysiotherapeuten voor u betekenen?

De sportfysiotherapeut helpt u bij het beter kunnen bewegen of sporten, zodat u zich fitter en energieker voelt. Hij is er niet alleen voor sporters (variërend van wedstrijdsporter tot recreatief sporter), hij is er ook voor mensen met een chronische klacht of voor mensen die langere tijd niet meer hebben kunnen sporten. Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten, dan helpt de sportfysiotherapeut u zo snel mogelijk weer uw sport te hervatten. Door een diagnose en prognose te stellen, kan hij u gericht behandelen en adviseren over herstel. Ook adviseert de sportfysiotherapeut over het voorkomen van blessures. Daarnaast biedt hij diverse revalidatieprogramma’s, trainingsschema’s, postoperatieve begeleiding en mentale ondersteuning. Zo kunt u uw lichaam weer beter laten functioneren.

Hoe werken onze sportfysiotherapeuten?

Tijdens de eerste afspraak bespreken we wat uw klachten en/of doelen zijn. Hierna vindt lichamelijk onderzoek plaats en stelt de sportfysiotherapeut een behandelplan op wat hij met u bespreekt. Daarna zal de sportfysiotherapeut zich hoofdzakelijk bezighouden met oefentherapie in de oefenzaal en met oefeningen en/of adviezen om thuis actief mee aan de slag te gaan. Ook geeft de therapeut adviezen om prestaties te verbeteren en/of klachten in de toekomst te voorkomen.

U kunt bij ons trainen in een mooie trainingsruimte met kracht- en cardioapparatuur. Ook is er ruimte voor coördinatie- en stabilisatie-oefeningen.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de afspraak?

Voor de eerste afspraak is het belangrijk de volgende zaken mee te nemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs)
  • Een verwijsbrief van de arts of specialist (indien nodig)

Bedenk voorafgaand aan de afspraak wat u wilt bespreken met de sportfysiotherapeut. Het kan helpen om dit voor uzelf op te schrijven, zodat u niks vergeet.

Met wie werken wij samen?

SFR Beweegt werkt samen met diverse sportartsen en orthopeden uit nabijgelegen ziekenhuizen.

Wie kan mij hiermee helpen?