Sebastian

Muller

pijl links rood
Alle specialiteiten

Manuele Therapie

Manuele Therapie Amsterdam

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij de beweeglijkheid van de gewrichten hersteld wordt. Het doel is gewrichten beter te laten functioneren, houding en beweging te verbeteren en daardoor klachten te verhelpen of te verminderen.

Aan diverse klachten kunt u merken dat u last heeft van het minder goed functioneren van de gewrichten. Een aantal hiervan zijn:

  • Hoofdpijn en duizeligheidsklachten
  • Pijn aan nek / schouder / arm (met of zonder uitstralende pijn of tinteling)
  • (Lage) rugklachten (met of zonder uitstralende pijn of tinteling)
  • Schouderklachten
  • Gewrichtsklachten

Als u een of meerdere van deze klachten heeft, dan kunt u bij ons terecht voor manuele therapie.

Wat kan onze manueel therapeut voor u betekenen?

Een manueel therapeut is bij uitstek geschikt om mensen die problemen ervaren met bewegen een oplossing te bieden. Bewegingsbeperkingen gaan vaak gepaard met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Manuele therapie verhelpt of vermindert gewrichtsklachten en (uitstralings)pijn, door de wervelkolom, rug of gewrichten te ‘mobiliseren’. Mobiliseren betekent voorzichtig trekken of duwen. Als het nodig is, kan de therapeut ook andere specifieke technieken gebruiken zoals ‘manipulaties’ (kraken). De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Hoe werkt onze manueel therapeut

Onze manueel therapeut begint met een uitgebreid gesprek en lichamelijk onderzoek, zodat hij een diagnose kan stellen. Hij bespreekt zijn bevindingen met u waarna hij, in overleg met u, een behandelplan opstelt. Het doel van manuele therapie is het beter laten bewegen van de gewrichten. Hiervoor gebruikt onze manueel therapeut een aantal specifieke technieken die op de gewrichten worden toegepast, zoals zachte mobiliserende technieken en manipulaties (kraken). De behandeling bestaat niet alleen uit het mobiliseren/manipuleren van gewrichten. Ook het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen om klachten in de toekomst te voorkomen zijn onderdeel van de behandeling.

Er is altijd ruimte om vragen te bespreken en in gesprek te gaan over uw eigen ideeën en wensen met betrekking tot de behandeling.

Wie kan mij hiermee helpen?