Willem

Hoogenstrijd

pijl links rood
Alle specialiteiten

Psychomatische fysiotherapie

Psychomatische fysiotherapie Amsterdam

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Als spanning of emotie een rol spelen bij uw klachten, bijvoorbeeld bij een burnout of depressie, biedt psychosomatische fysiotherapie uitkomst. Bij psychosomatische fysiotherapie behandelen wij niet alleen uw lichamelijke pijnklachten (somatisch), maar kijken we ook naar de emotionele of geestelijke oorzaak van deze klachten (psyche). Het herstellen van het evenwicht tussen spanning en ontspanning, en tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam is het voornaamste doel van de behandeling.

Met welke klachten kunt u terecht bij de psychosomatisch fysiotherapeut?

Aan diverse klachten kunt u merken dat u niet lekker in uw vel zit. Een aantal hiervan zijn:

  • Lichamelijke klachten die (ondanks behandeling) niet overgaan of elke keer terugkomen, bijvoorbeeld rugklachten en nekpijn.
  • Hoofdpijn
  • Maag-/darmklachten
  • Slaapstoornissen
  • Klachten waarbij lichamelijke en/of gevoelsmatige spanning een rol speelt
  • Onverklaarde klachten
  • Chronische vermoeidheid
  • Bewegingsangst

Als u een of meerdere van deze klachten heeft dan kunt u terecht bij onze psychosomatisch fysiotherapeut.

Wat kan onze psychosomatisch fysiotherapeut voor u betekenen?

De eerste afspraak met onze psychosomatisch fysiotherapeut bestaat uit een uitvoerig intakegesprek en analyse van de klachten. Er wordt met name aandacht besteed aan het ontstaan en verloop van de klachten. Hiervoor maakt hij tijdslijnen, zoals: Wanneer zijn de klachten ontstaan? Wat speelde er in de periode van het ontstaan van de klachten? Hoe hebben de klachten zich ontwikkeld? Welke ingrepen zijn er al geweest en wat was het resultaat? Voor de behandeling maakt onze psychosomatisch fysiotherapeut gebruik van ontspanningsoefeningen, mindfulness, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en acupunctuur.

Hoe werkt onze psychosomatisch fysiotherapeut?

Onze psychosomatisch fysiotherapeut geeft u inzicht in de factoren die van invloed zijn op uw klachten. Wat voelt u in uw lichaam? Hoe reageert uw lichaam? Wat doet u met uw lichaam? Hij leert u op een andere manier omgaan met uzelf en uw klachten, waardoor u minder of geen last meer heeft.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de afspraak?

Voor de eerste afspraak is het belangrijk de volgende zaken mee te nemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs)
  • Een verwijsbrief van de arts of specialist (indien nodig)

Bedenk voorafgaand aan de afspraak wat u wilt bespreken met de psychosomatisch fysiotherapeut. Het kan helpen om dit voor uzelf op te schrijven, zodat u niks vergeet.

Wie kan mij hiermee helpen?