No items found.
pijl links rood
Alle specialiteiten

Oedeem Therapie

Oedeem Therapie Amsterdam

Wat is oedeemtherapie?

Lymfoedeem is een opeenhoping van vocht in een deel van het lichaam. Lymfoedeem komt vaak voor in de armen en benen, maar kan ook voorkomen in andere lichaamsdelen. Door middel van verschillende technieken kan onze oedeemtherapeut uw pijn en vochtophopingen verhelpen of verminderen.

Met welke klachten kunt u terecht bij de oedeemtherapeut?

Als u last heeft van vochtophoping in het lichaam (oedeem) kunt u bij onze oedeemtherapeut terecht. Als gevolg van oedeem, kunt u ook last hebben van:

  • Tintelende of pijnlijk aanvoelende huid
  • Chronische ontstekingen

Wat kan onze oedeemtherapeut voor u betekenen?

Onze oedeemtherapeut kan uw pijnklachten verminderen en zorgen dat de vochtophopingen kleiner worden. Daarnaast biedt zei u oefeningen aan waardoor u in de toekomst vochtophopingen kunt voorkomen.

Hoe werkt onze oedeemtherapeut?

Onze oedeemtherapeut behandeld lymfoedeem door middel van massages zoals manuele lymfedrainage (MLD), compressietherapie, oefentherapie, huid en nagelbehandelingen. Daarnaast kan de therapeut u advies geven voor het dagelijks leven (leefregels) en geeft zei oefeningen voor thuis, zodat u bijvoorbeeld zelf ook massages kunt uitvoeren.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de afspraak?

Voor de eerste afspraak is het belangrijk de volgende zaken mee te nemen:
• Een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs)
• Een verwijsbrief van de (huis)arts of specialist

Bedenk voorafgaand aan de afspraak wat u wilt bespreken met de oedeemtherapeut. Het kan helpen om dit voor uzelf op te schrijven, zodat u niks vergeet.

Wie kan mij hiermee helpen?