pijl links rood
Alle therapeuten

Joaquim

Sabaté

Specialist in

Behandelmethodes

No items found.

Bereikbaar op

Werkdagen:
Di, Woe, Do, Vrij
Talen:
Nederlands, Engels en Spaans
Behandelt aan huis:
Ja
Locatie:
Trompenburgstraat 131-133

Over 

Joaquim

Geregistreerd algemeen fysiotherapeut sinds 2008, afgestudeerd aan de “European School of Physiotherapy” te Amsterdam, de internationale tak van de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben daarvoor 22 jaar professioneel danser en choreograaf geweest. Hier kan ik mijn ervaring met dansblessures toepassen waardoor ik geschikt ben om dansers (sporters) te helpen. Als het nodig is praten we in het Spaans: “Si es necesario, podemos hablar en español”‍.

-Mulligan concept:  Dit is een methode die door fysio- en manueeltherapeuten in Nederland wordt gebruikt om pijnvrij de aangedane gewricht te kunnen mobiliseren. Door deze gecorrigeerde beweging wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

-Dry needling: Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

-Claudicatio intermitens (Etalage benenfenomeen)

De acute pijn, veroorzaakt door slagaderen verkalking in de benen, kan veiliger en met zo goed geholpen door intense looptherapie onder begeleiding van een gespecialiseerd Claudicatio Net fysiotherapeut. Die aanpak scheld de patiënt een operatie met risico’s. De eerste 37 behandeling wordt vanaf 1 januari 2017 ook vergoed uit de basisverzekering.

Omde behandeling te kunnen beginnen is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Het doel van de therapie is de pijn in de benen tijdens het lopen naar 6 maanden zonder stopen te verminderen en eventueel te verwijderen. Dat wordt gestimuleerd door niet te stopen met lopen als de pijn begint te voorschijn. Elke drie maanden wordt een rapport van de behandeling naar de verwijzer doorgestuurd om verder besluit over de behandeling te nemen.

-COPD: Voor long functie rehabilitatie.

-COVID-19: Algemene kracht, conditie en ademhaling rehabilitatie.

Naast mijn vak ben ik ook sinds 2010 gediplomeerd bij ITM (International Massage School in Chiang Mai Thailand) voor Thai-massage en het lesgeven hierin. Daarnaast ben ik ook yoga leraar, gespecialiseerd in de Vinyasa (vloeiende yoga houdingen) stijl. 


Naast mijn werk bij de Wielingpraktijk en praktijk SFR beweegt ben ik ook 3dagen per week in dienst als Fysiotherapeut en Fitnessinstructeur bij High Five Health Promotion.

Naast Nederlands en Engels praat ik ook Spaans en Catalaans.

Één op één contact

Joaquim

Sabaté

Werkdagen:
Di, Woe, Do, Vrij
Locatie:
Trompenburgstraat 131-133