pijl links rood
Alle therapeuten

Fiona

Collins

Specialist in

Behandelmethodes

No items found.

Bereikbaar op

Werkdagen:
Di, Woe, Vrij
Talen:
Nederlands, Engels
Behandelt aan huis:
Ja
Locatie:
Trompenburgstraat 131-133

Over 

Fiona

In Ierland heb ik een bachelor in Leisure Management afgerond en daarna ben ik aan de slag gegaan als Personal Trainer, Fitness Instructeur, Hockey Coach en Orthopedische Sports Masseuse. Na een jaar lang wereld reis heb ik besloten om terug naar school toe te gaan om fysiotherapie te studeren. Deze studie heb ik in de European School of Physiotherapy bij de HVA afgerond. Ik ben geregistreerd algemeen fysiotherapeut, lid van het KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie), NVFL (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de lymfologie en Oncologie) en CKR geregistreerd. Door mijn Ierse afkomst ben ik in zowel de Nederlandse als Engelse taal in staat om iemand vloeiend te woord te staan.

Mijn primair interesse in fysiotherapie is voortgekomen uit mijn sportieve achtergrond. Ik heb veel verschillende sporten zelf gespeeld, maar mijn passie ligt nu bij hockey, tennis, pilates en daarnaast kijk ik graag rugby. Ik heb tijdens mijn studieperiode bij voetbalclub WV-HEDW 3 jaar gewerkt als fysio bij de heren I, II en III, daarna heb ik 3 seizoenen bij Amstelveen Rugby Club gewerkt met de mannen in de Ereklasse. Door een goed begrip van deze sporten kan ik patiënten goed in hun revalidatie trajecten terug tot wedstrijd niveau begeleiden.

Lymfoedeemtherapie heb ik eerst in de Vereinigde Staten gestudeerd daarna in Nederland, deze therapie heb ik bij mijn patiënten geïmplementeerd in veel verschillende situaties, voorbeelden hiervan zijn oncologisch, postoperatief, acuut letsel, cosmetisch, primair en secundair lymf- en lipoedeem. Ik vind de educatie van de patiënt erg belangrijk in het uitvoeren van oedeemtherapie, de patient moet een actieve rol spelen in het herstel en begrijpen wat zij hiervoor kunnen doen. De lymfoedeem therapie heeft verschillende onderdelen; manual lymfdrainage, compressie, oefentherapie, huidzorg en levensstijl regels.  

Daarnaast ondersteun ik bij Nordic Walking. Nordic walking is een vorm van fysieke arbeid waarbij een paar speciaal hiervoor ontwikkelde Nordic Walking stokken zijn toegevoegd aan het natuurlijke looppatroon. Er zijn veel toegevoegde voordelen aan het beoefenen van Nordic Walking. Dit is onder andere een hogere maximum zuurstofopname, een verbeterde houding, verzachting van nek en schouderpijn, een verbeterde nekmobiliteit, een verhoogde veiligheid bij gewoon wandelen, een verbeterde stemming, vetverlies en een verbeterde rug en hartgezondheid. U kunt contact met mij opnemen voor verdere informatie.

Ik heb al een langere tijd interesse in pilates. Ik vind het een mooie vorm van beweging en ik zie veel crossovers met fysiotherapie. Pilates heeft veel oefeningen die ik als fysio aan verschillende patiënten kan geven. Dit was voor mij de aanleiding om een opleiding Pilates instructeur te gaan doen als toevoeging aan mijn werk als fysiotherapeut. Ik heb deze opleiding gedaan bij Polestar Pilates met als specialisme revalidatie training. In de opleiding heb ik getraind met de reformer, chair, trapeze tafel, ladder barrel, spine corrector en de mat. Deze oefeningen heb ik toegevoegd aan mijn pallet met revalidatie technieken.

Extra Cursussen:

Dry Needling

KinesioTaping

Pre- en Postnataal Exercise

Swiss Ball Training

Cardio Kick Box Training Instructor

Één op één contact

Fiona

Collins

Werkdagen:
Di, Woe, Vrij
Locatie:
Trompenburgstraat 131-133